Robotsvetsning för serieproduktion

Redan från starten 1994 har Robotecs inriktning varit just robotsvetsning och manuell svetsning.

För serieproduktion, ständigt återkommande jobb eller jobb med många svetsmoment använder vi oss ofta av just robotsvetsning.

Vi kan robotsvetsa arbetsstycken med upp till 5 meters längd och 600 kilos vikt. Vår största svetsrobot är utrustad med en Fronius CMT-strömkälla.

Vi har ett antal moderna svetsrobotar anpassade för mer eller mindre komplicerade produkter och med varierande svetsmetoder. Vi jobbar även med rostfritt.

 

 

 

Hälften robotsvetsar i vår maskinpark

Robotec har totalt tio svetsar. Hälften av dessa är robotsvetsar, varav två är av större modell så kallade åkbanerobotar. Åkbanerobotar fungerar som så att medan roboten utför svetsjobbet på ena sidan så matar operatören på med ett nytt jobb på den andra.

Vår nya maskinhall har gett oss större svängrum och nu kan vi hantera robotsvetsning av stora detaljer utan problem. I hallen står bland annat vårt senaste tillskott i maskinparken - en svetsrobot som klarar längder upp till fem meter.

När det gäller robotsvetsning så är det en optimal svetsmetod att använda vid stora serier. Då blir robotsvetsning en betydligt snabbare och mer lönsammare metod än manuell svetsning.

 

 

 

 

 

 

Robotec AB

Plåtgatan 5

333 33 Smålandsstenar

Tel. 0371-330 01

 

Kontakta oss »

 

Karta »   GPS »

 

 

Välkommen!

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
Robotec AB
Plåtgatan 5
333 33 Smålandsstenar
Tel. 0371-330 01
www.robotec.se